Terug naar dag 11 Home Costa Rica
Verder naar dag 13


Dag 12: Tortuguero NP

Woensdag 1 November 2006


Vandaag worden we voor het eerst tijdens deze vakantie wakker zonder een wekker. Eigenlijk maakt het helemaal geen verschil want we worden nog steeds gewoon om 6 uur wakker, maar dat is toch wat later dan de meeste van onze groepsleden. De brulapen hebben namelijk weer flink van zich laten horen tijdens de ochtendgloren. Wij hebben daarentegen niets gehoord en echt doof zijn we toch ook niet! We maken nog even een rondje om hetLuiaard - Three-toed Sloth hotel, waarbij we een aantal kleine toekans door het complex zien hoppen. Om 7 uur kunnen we aan tafel. Er is weer een heerlijk ontbijtbuffet met vers fruit en brood, zodat we met gevulde buikjes terug keren naar onze kamer.

Om half 9 vertrekken we met de boot naar het nationale park van Tortuguero. Uiteraard moeten er eerst kaartjes gekocht worden, zodat we bij het dorpje even stoppen. Nadat Geert de kaartjes heeft gekocht, kunnen we aan ons nieuwe avontuur beginnen. Al vrij snel zien we een tijgerroerdomp, een zwarte gier en een kalkoen gier. De tijgerroerdomp zit verstopt op een dichtbegroeide tak. Hij blijft echt doodstil zitten ook als wij dichterbij komen. We varen verder over het kanaal langs het prachtige regenwoud. Opeens zien we in de boomtoppen een enorme groep brul- en slingerapen zitten. De boot wordt wat dichter naar de kant gestuurd om al dat moois goed te bekijken. Opeens ziet Annie een prachtige2 Verschillende maten valt niet mee luiaard op nog geen 5 meter afstand. Het is werkelijk haast onmogelijk om hem te missen, maar we zijn zo geobsedeerd door de apen dat we niet verder dan onze neus kijken. Gelukkig heeft zij hem wel in de gaten. De luiaard kruipt via een liaan naar beneden en is op weg naar de grond om zijn behoefte te doen. Luiaards schijnen slechts 1 keer per week op de grond te komen om hun grote boodschap te doen, dus hebben we ontzettend veel geluk om dit te mogen zien. Ons volgende doel is een kleine zijtak van het kanaal, waar het water een stuk zwarter is en waar een serene rust hangt. Het is echt geweldig! Het is er muisstil en het water is spiegelglad. Af en toe zien we niet eens het verschil meer tussen de spiegel en de werkelijkheid, geweldig! Na deze unieke ervaring varen we weer terug naar het hotel, waar we rond 11 uur  weer aankomen.

Half 1 mogen we weer aan tafel. Er staat weer een heerlijk buffet met salades en kip met rijst op ons te wachten. Na het eten gaan we op zoek naar een paar geschikte laarzen voor de wandeling door het nationale park. Dat valt niet mee, want de laarzen staan allemaal door elkaar. Het wordt een flink gezoek naar de linker en rechter laars. Ma moet het uiteindelijk met 2 verschillende maten doen, want van beide maten mist een laars. Waarschijnlijk heeft iemand 2 verschillende maten aan, lijkt me onwaarschijnlijk dat je dat niet voelt. Met een bootje varen we weer naar de andere kant van het kanaal, waar we bij het ticket office onze kaartjes van de ochtendtocht kunnen laten zien. Het is lekker rustig in het park, zodat we op ons gemak op zoek kunnen gaan naar wild. We horen tijdens de wandeling vooral veel vogels, maar het valt niet mee om ze ook daadwerkelijk te spotten. Ook zien we een aantal apen door de bomen slingeren. Op het strand gaan we op zoek naar net uit het ei gekropen schildpadjes, maar verder dan wat kapotte eierschalen komen we helaas niet.

Rond half 4 zijn we terug in het hotel, waar we snel onze spullen naar de kamer brengen. Om vervolgens in een kano te duiken en een rondje om de landtong te maken. In het begin hebben we erg veel moeite om de kano recht vooruit te krijgen. Uiteraard geven we elkaar de schuld. De ander peddelt altijd te hard of te zacht of te veel aan de linkerkant cq rechterkant, zelf doen we het natuurlijk uitstekend! Gelukkig gaat het later wat beter, zodat we ook nog een beetje van de omgeving kunnen genieten. Na ruim een uurtje komen we aan de andere kant van het hotel weer aan land. Gelukkig mogen we de kano's laten liggen, want ze zijn echt loodzwaar. Het begint al licht te schemeren, zodat we ons terugtrekken op onze kamer. We vermaken ons prima met het bijwerken van het dagboek en een heerlijke douche. Ook komt Geert nog even langs met het kado van Jaap om het te laten signeren en om het geld op te halen. Zeven uur is het weer tijd voor het diner.Home Travel photography Nature photography Links E-mail