Terug naar dag 17 Home Costa Rica
Verder naar dag 19


Dag 18: Drake Bay

Dinsdag 7 November 2006


Na een zeer onrustige nacht met erg veel plasstops worden we rond half 7 wakker. Een half uurtje later zijn we al weer op weg naar het restaurant voor het ontbijt. Ineens horen we een heel hoog en schel gepiep, blijken er 2 Swaisons Toekans in de boom te zitten. Nooit geweten dat die beestjes zo'n hoog en schel geluid produceren, schitterend! Het ontbijt bestaat uit een heerlijk bord met vers fruit (watermeloen, banaan en ananas) gevolgd door een erg zoute gebakken boterham met ei. Na al dit lekkers hebben we nog ruim de tijd om even te relaxen. Koos de kolibrie heeft zich inmiddels ook weerSwaisons Toekan - Chestnut-mandibled Toucan gemeld, zodat ik me prima vermaakt met het maken van wat foto's van hem.

Om 9 uur vertrekken we met het merendeel van de groep naar Playa san José de Cito. Het is maar goed dat Geert meewandelt, want anders hadden we de weg nooit gevonden. Het pad loopt grotendeels door het bos, maar hier en daar komen we op kleine strandjes uit. Op deze strandjes is het best lastig om het bospaadje steeds weer terug te vinden. Halverwege moeten we een enorme rivier oversteken. Het water staat nu laag, zodat we al lopend naar de overkant kunnen. Ruim 5 kwartier later komen we op het bewuste strandje aan. Aan dit strand ligt een prachtig luxe tentencomplex wat volgens Geert al een hele poos niet gebruikt wordt. Echt zonde! Nadat we onze kleding hebben verwijderd, lopen we met onze snorkels naar de zee. Onze spullen worden bewaakt door 3 honden van ons hotel. De temperatuur van het water is heerlijk. Alleen ligt het verder wat bezaaid met natuurlijk vuil. Zo af en toe botsen we met ons hoofd tegen een drijvende kokosnoot of boomstam aan. Een keer schrik ik zo van zo’n kokosnoot dat ik hem in mijn woede wegsmijt. Terwijl de kokosnoot door de lucht vliegt zie ik pas dat er een enorme krab op zit. Die kan zich natuurlijk niet meer houden en vliegt vervolgens gezellig ook door de lucht. Onder water is het gelukkig redelijk helder, zodat we de diverse vissen prachtig kunnen bekijken. Echt koraal is er niet, maar het is een prachtige plek voor een beginnende snorkelaar. Na ruim een uur begint ons huidje wat oud te worden, zodat het tijd wordt om er uit te gaan. Bij het tentenkamp blijkt een douche open te zijn, waar we even dankbaar gebruik van maken om al het zout mee af tePunta Marenco Lodge spoelen. Rond half 12 beginnen we aan de terugtocht. De rivier is nog net te doen alhoewel de stroming al behoorlijk pittig is. De honden lopen weer vrolijk met ons mee terug. We gingen er eigenlijk een beetje vanuit dat ze bij de rivier zouden stoppen, maar ze wisten van geen wijken en staken hem net zo goed over. Driekwartier later komen we al bij het hotel aan, waar we snel naar de kamer lopen want de nood is inmiddels behoorlijk hoog.

Half 1 krijgen we een heerlijke vegetarische lunch voorgeschoteld met rijst en bonen. Geert's favoriete maaltijd! We genieten er heerlijk van en tafelen gezellig nog wat na. Rond 2 uur gaan we terug naar onze kamer, waar ik even snel het dagboek bijwerkt. De rest van de middag maken we een wandeling rond het hotel in de buurt van de opstapplaats van de boot. Op de strandjes zoeken we naar mooie schelpen en maken we foto's van nieuwsgierige krabben. Aan het eind van de middag begint de lucht weer te betrekken en volgt er een enorme regenbui. Terug op de kamer blijkt dat we geen handdoeken hebben gekregen en dat maakt het douchen wat ongemakkelijk. In het restaurant vragen we om nieuwe, maar het duurt even voordat ze begrijpen waar we naar vragen. De handdoeken blijken nog nat te zijn, maar als we 10 minuutjes geduld hebben dan is alles opgelost. Dat vinden we een beetje raar, want een droger thuis heeft toch minstens 3 kwartier nodig om te drogen. Niets is natuurlijk minder waar, na ruim een half uur staan we er nog. Om half 7 is het weer tijd voor het diner. Gelukkig hebben we ons inmiddels kunnen douchen met schone handdoeken. Ja schoon en dus niet droog! We krijgen een heerlijke rijstschotel voorgeschoteld met draadjesvlees, komkommer, tomaat en bonen. Het toetje bestaat uit een raar custard puddinkje waar iedereen van af probeert te komen. Half 9 vinden we het weer hoog tijd om ons terug te trekken en nemen we afscheid van de groep.Home Travel photography Nature photography Links E-mail