Terug naar dag 2 Home Costa Rica
Verder naar dag 4


Dag 3: San José - Rincon de la Vieja

Maandag 23 Oktober 2006

Na wederom een heerlijk aaneengesloten lange nacht worden we om half 6 wakker. We hebben alle tijd, want we vertrekken pas om 8 uur. Het ontbijt halen we weer bij het bakkerijtje om de hoek. KoffieplantageEen half uurtje voor vertrek brengen we de koffers naar beneden, zodat deze alvast kunnen worden ingeladen. Het laatste kwartier brengen we lekker voor het hotel in het zonnetje door. Wat een luxe! Precies op tijd vertrekken we naar Liberia. Onderweg komen we nog een demonstratie tegen. Gelukkig loopt de hele stoet de andere kant op, zodat we geen vertraging oplopen. In Quenca maken we een korte koffiestop bij een lokaal tentje.

Na een klein half uurtje rijden we gauw weer verder. De weg naar Liberia voert ons dwars door diverse koffieplantages, zodat we uiteraard ook nog even bij zo'n koffieplantage stoppen om de boontjes van dichtbij te kunnen bekijken. Rond half 1 arriveren we in Liberia voor de lunch. In 'Paso Real', dat boven een winkel ligt, gaan we met een deel van de groep lekker lunchen.
Canon de la Vieja LodgeWij hebben niet zo heel veel trek, zodat we een heerlijk licht soepje bestellen. Niet wetende dat de soep hier net zo groot was als een gewoon bord eten. We krijgen een gigantische kop gevuld met groente en kip. Een echte maaltijd soep, wel heerlijk! Nadat we de soep op hebben, gaan we op zoek naar een pinautomaat want we hebben wat dollars nodig voor de pot.

Om 2 uur vertrekken we weer, net op tijd want er staat weer een wolk op springen. Het is slechts een half uurtje rijden naar de 'Cañon de la Vieja Lodge'. De lodge bestaat uit diverse kleine cabins, die naast elkaar op een rijtje liggen. We hebben een mooie cabin in het midden van het rijtje en kijken uit op het zwembad. De rest van de dag zijn we vrij, maar helaas blijft het bijna de gehele middag flink regenen. We laten ons echter niet tegen houden door wat water, zodat we toch nog even naar het riviertje achter onze cabins gaan. Tussen cabin 18 en 19 loopt een pad stijl naar beneden. We moeten wel goed oppassen, want door de regen zijn de stenen goed glad geworden. Eenmaal beneden kunnen we nou niet echt zeggen, dat de rivier ons echt aansprak en een plaatje is. We geven de regen maar de schuld.

Uiteindelijk wordt het rond een uur of 5 toch nog droog, zodat ma nog even een baantje gaat trekken in het zwembad. Ik vermaak me prima op de veranda met het oplossen van wat sudoku's. Een klein uurtje later worden we gedwongen om naar binnen te gaan, want de opmars van de muggen is begonnen. En iedere keer als ik zo'n mug zie komen de herinneringen aan Brazilië weer boven. Iets voor zevenen begeven we ons naar het restaurant van het hotel voor het diner. We hebben de paraplu maar meegenomen, want je weet het hier maar nooit. Ondanks dat we de enige gasten zijn, krijgen we een buffet. Er staat kerriesoep, aardappelpuree, sla, peentjessalade, pasta en twee soorten vlees. Het toetje is een soort karamelpudding, die de meeste niet echt lekker vinden. We kletsen er na het eten met zijn allen nog even lekker op los. Na ongeveer 2 uur beginnen de oogjes zwaar te worden en lopen we terug naar de cabins voor de nacht.


Home Travel photography Nature photography Links E-mail