Terug naar dag 8 Home Costa Rica
Verder naar dag 10


Dag 9: La Fortuna - Puerto Viejo

Zondag 29 Oktober 2006


Na heerlijke lange nacht worden we om half 6 wakker. We hebben ruim de tijd voor ons ochtend ritueel. Bij het bakkertje kopen we dit keer 5 witte kaasstokbroodjes en uiteraard diezelfde verrukkelijk Queso. Om 8 uur vertrekken we richting het Nationale Park Arenal voor een wandeling over de gestolde lava (zwarte rivier) van de vulkaan. Het is ongeveer 20 minuten rijden naar de ingang van het park. Helaas blijken we niet de eerste bezoekersHet lavaveld van het N.P. Arenal te zijn. We staan zelfs in de rij voor het ticketloket. De wandeling begint door een enorm veld met olifantengras. Ik heb nog nooit van deze benaming gehoord, maar volgens Theo worden deze enorme graspollen zo genoemd. Het grasveld gaat langzaam over in dicht regenwoud voordat we daadwerkelijk de gestolde lavabrokken bereiken. Gelukkig hangt er geen lage bewolking, zodat we de weidsheid van het lavaveld goed kunnen zien. De vulkaan heeft zich echter wel onder het wolkendek verstopt, zodat we op ons gehoor af gaan. Af en toe horen we grote brokken steen naar beneden rollen en zien we wat gas ontsnappen op de helling. Terwijl we staan te luisteren, begint het weer zachtjes te regenen zodat we gauw onze weg vervolgen. Via de andere kant verlaten we het lavaveld en al gauw komen we weer in het regenwoud terecht. Het laatste stukje naar de bus wordt versperd door een behoorlijke rivier. Theo en Cees zijn al vooruitgelopen, zodat we helaas niet hebben kunnen zien hoe Theo de rivier heeft overgestoken. Het gelach van Cees verraadt zijn duik in het water. Gelukkig heeft hij zich verder niet bezeerd en blijkt zijn camera waterdicht. De rest van de groep passeert de rivier probleemloos met hulp van elkaar.  We zitten nog geen minuut in de bus of er barst een enorme hoosbui los.

Rond half 11 zijn we terug in het hotel. We hebben nog ruim 2 uur de tijd voordat we zullen vertrekken naar Puerto Viejo de Sarapiqui. Allereerst gaan we op zoek naar een internet café. Al gauw vinden we er eentje en kunnen we voor 300 colonnes onbeperkt mailtjes naar huis sturen. Vervolgens lopen we terug naar ons hotel om de koffers in te pakken. Rond half 12 willen Geert en Freddy de koffers hebben, zodat deze op het dak kunnen worden vastgesnoerd. Het laatste uurtje in La Fortuna gebruiken we voor de winkeltjes. In een klein souvenirs winkeltje vind ik een leuke ketting voor $2. Half 1 vertrekken we naar ons nieuwe adres, 'Selva Verde' in Sarapiqui. Deze prachtige lodge ligt midden in een tropisch regenwoud. De kamers liggen in een blok van 4 bijelkaar en staan op palen. De wandelpaden naar de kamers en het restaurant zijn allemaal overdekt. In het omliggende woud kunnen we een self-guided tour doen. Nadat we de koffers op de kamer hebben gezet, Slapende Gaudy Leaf Frogduiken we dan ook het bos in met de camera en een plattegrond in de hand. De omgeving van Selva Verde staat bekend om de pijlgifkikkertjes. We zijn dan ook erg benieuwd naar deze kleine beestjes. De Black en Green Dart Frog is slecht 4 centimeter groot en de Blue Jeans Dart Frog komt niet verder dan 2,5 centimeter, ongelofelijk! Nadat we het rondje rond het hotel hebben gelopen, besluiten we naar de andere kant van het park te gaan. Het hotel bestaat namelijk uit 2 delen. Het andere deel bevindt zich aan de andere kant van de weg, maar hier zijn de paden lang niet zo goed onderhouden als bij ons hotel zodat we vrij snel weer terug gaan. En dat is maar goed ook, want we zijn nog niet binnen of een bui barst in alle hevigheid weer los.

Voordat we gaan dineren, nemen we een heerlijke verfrissende douche want het vochtige weer laat wel zijn sporen na. Vanaf onze kamer is het een aardig eindje lopen naar het restaurant van het hotel. Maar dit is zeker de moeite waard, want we krijgen een heerlijk buffet voorgeschoteld, zodat we kunnen pakken wat we willen. Na het eten blijkt er in de bomen naast het restaurant een Gaudy Leaf Frog te zitten. Dit zijn de bekende groene kikkers met knalrode ogen. Aangezien ik mijn camera niet bij me heb, ren ik snel terug naar de kamer om hem alsnog op te halen. Zo'n kans krijg je geen tweede keer. Gelukkig zit het beestje er nog als ik terugkom, zodat ook ik hem alsnog kan vast leggen.Home Travel photography Nature photography Links E-mail