Terug naar dag 17 Home Ethiopië

 
Dag 18: Addis Abeba – Schiedam
Zaterdag 31 maart 2012

 

Als we op veilige hoogte zijn, krijgen we een broodje en wat te drinken. Rond half 2 landen we op het vliegveld van Khartoum om nog een paar passagiers op te pikken. Na een klein half uurtje gaan we alweer de lucht in. Ma is inmiddels al in dromenland en gelukkig voor mij kan ik ook vrij snel de slaap vatten. Om half 7 worden we gewekt door de heerlijke geur van verse pancakes. Een betere start van de dag kunnen we ons niet wensen. Naast de heerlijke pancakes bestaat het ontbijt uit brood met kaas en rookvlees, cheddar ham en een bakje fruitsalade. Na het ontbijt is het nog een klein uurtje vliegen naar het vliegveld van Frankfurt.

Rond kwart voor 7 Europese tijd landen we op het vliegveld van Frankfurt. We worden met de bus naar de ingang van de aangekomen gate gebracht. Hier ontstaat wat verwarring omdat niet helemaal duidelijk is of we nu wel door de paspoortcontrole moeten of niet. Uiteindelijk moeten we er toch gewoon doorheen. Na de controle gaan we op zoek naar gate nummer A13. Bij de gate aangekomen moet alles weer gecheckt worden. Ma en Riet worden uitvoerig gefouilleerd in een apart hokje. Ook de laptop wordt uitvoerig getest op gevaarlijke stoffen. Gelukkig slagen we allemaal voor de test en mogen we verder. Dit alles neemt behoorlijk veel tijd in beslag zodat er weinig tijd over blijft. Eenmaal bij de gate aangekomen hebben we nog net even tijd om een kopje koffie te drinken.

Om half 9 worden we met de bus weer naar het vliegtuig gebracht. In het vliegtuig ontstaat een ware stoelendans maar uiteindelijk zitten we allemaal weer bij elkaar en naast elkaar. Een van de laatste passagiers is ontzettend boos op het personeel omdat zijn koffer niet meer in de bagagebakken bovenin past. Vind dat overigens niet zo raar, want het lijkt wel een hutkoffer. Ik verbaas me af en toe toch wel om al die handbagage. Maar goed de koffer van de man moet in het bagageruim en daar is hij niet blij mee. Een kleine drie kwartier later gaan we de lucht weer in voor het laatste stukje naar Schiphol. Ook tijdens dit laatste stukje worden we verwend met een lekker vers croissantje met kruidenkaas en wat te drinken. Om 10 uur landen we op het vliegveld van Schiphol. Eenmaal uitgestapt rennen we eerst even naar het toilet want de nood is behoorlijk hoog. Bij de bagageband nemen we afscheid van Marja en de rest van de groep.  Als we de koffers hebben wandelen we op ons gemak naar de taxistandplaats. Hier moeten we, zoals we inmiddels gewend zijn, behoorlijk lang wachten op onze medepassagiers. Die blijken nog niet te zijn geland. Rond half 12 kunnen we eindelijk instappen in de taxi en gaan we op weg naar huis. Eerst worden wel de andere passagiers afgezet in Scheveningen en Wateringen. In Schiedam aangekomen is de chauffeur zo vriendelijk om Riet meteen bij haar huis af te zetten, dat scheelt voor mij weer een ritje. Precies om 1 uur steken we de sleutel in het slot en komt er een einde aan deze prachtige reis.


Home Travel photography Nature photography Links E-mail