Terug naar dag 13 Home Peru Verder naar dag 15

   
Dag 14: Cuzco
Vrijdag 31 oktober 2008


Vandaag, volgens mij voor het eerst deze vakantie, kunnen we eindelijk een keertje lekker uitslapen. We worden dan ook, na een heerlijke nacht, om iets voorWinkelstraatje in Cuzco achten wakker. We wassen en kleden ons op ons gemak aan en gaan vervolgens naar het ontbijt beneden bij de receptie. Er staat müsli en broodjes voor ons klaar. De broodjes zijn echt knoert hard, maar wel goed vullend. Van Claudine krijg ik een potje medicinale kruiden, Carbobel, om de darmen wat tot rust te krijgen, want die hebben het nog steeds niet naar hun zin. Om kwart voor 10 zijn we gereed voor het shoppen. Met de rugzak op de rug vertrekken we naar Plaza de Armas. We maken een rondje over het plein en duiken diverse zijstraatjes in. Het is weer even wennen, maar al gauw hebben we de smaak weer te pakken. In een van de vele zijstraatjes vinden we een leuke markt met diverse stalletjes. Hier kopen we 2 mooie alpaca gebreide truien voor 115 SOL. Terug op het op het plein maken we even wat fotootjes van La Cathedral, waar zich altijd gelovige vinden, vooral vrouwen, die bidden voor de Madonna van de Onbevlekte Ontvangenis. La Compañía de Jesús aan de zuidwestkant van het Plaza de Armas is ook een juweeltje. Deze door jezuïeten gebouwde kerk werd op de bestaande fundamenten van het paleis van Huayna Capac gebouwd. We lopen verder richting Plaza Regocijo ook hier weer volop leuke snuisterijen winkeltjes. Op de Avenida Sol is het inmiddels een drukte van jewelste. We lopen de Bata schoenen winkel binnen, maar zien hier andere exemplaren als in de winkel van gisteren. Ik pas enkele exemplaren, maar de maat die ik moet hebben is er niet. Zonder verrichte zaken verlaten we de winkel  weer.

Het is inmiddels al half 1 zodat we besluiten om even terug naar het hotel te gaan om de tassen op de kamer te zetten. In Plateros zien we weer een leuke La Cathedral Cuzcomarkt, waar we nog een leuk blousje (40 SOL) voor ma en een prachtige pastel aquarel tekening (85 SOL) voor mij kopen. Terug op de kamer is het alweer kwart over 1. We eten gelijk de laatste sultana koekjes op en drinken we even wat limonade om bij te tanken. Een half uurtje later vertrekken we weer en ditmaal richting de Mercado Central. We lopen via de Marquez, die over gaat in de Santa Clara naar de mercado. In deze straat bevindt zich nog een Bata schoenen winkel. Hier lukt het ons beide om een leuk paar te bemachtigen voor de lachwekkende prijs van 125 SOL! (32 euro). De mercado ligt nog een klein stukje van de schoenenwinkel verwijdert. Voordat we naar binnen gaan, stoppen we al onze spullen goed weg in de rugzak, want je weet maar nooit. We zien hier weer de meest afgrijselijk dingen, waar je niet bij na wil denken als je gaat eten. Het is behoorlijk druk en een groot gedeelte van de mercado is gevuld met etenstentjes. We gaan nog op zoek naar de Tang zakjes maar die kunnen we niet vinden.

 Als we de mercado weer uit komen, keren we terug naar het hotel. De darmpjes beginnen weer parten te spelen en bovendien wil de knie ook niet echt meer. Rond 3 uur zijn we terug op de kamer, waar we lekker gaan douchen. Ook zoeken we alvast de spulletjes voor de Heilige vallei uit. Rond half 6 zijn we weer gereed voor het diner. We gaan allereerst op zoek naar het restaurant 'Trotamundos' aanbevolen door Mirjam. Als we naar boven gaan zit het balkon al helemaal vol en vind ma het er helemaal niet gezellig. We steken het plein over en komen uiteindelijk bij het 'Plus Restaurant Café' uit. Hier kunnen we lekker op het balkon zitten en hebben we prima zicht op het plein. We gaan beide voor de Alpaca Grill, heerlijk mals vlees met 3 aardappels en een hoopje groente. Ruim 2 uurtjes later zijn we terug op de kamer en maken we de tassen kompleet en werken we de foto’s en dagboek weer bij.Home Travel photography Nature photography Links E-mail