Terug naar dag 17 Home Peru Verder naar dag 19

   
Dag 18: Cuzco - Maldonado
Dinsdag 4 november 2008


Zes uur worden we lekker uit ons zelf wakker, na een relatief korte nacht. We blijven nog even lekker warm in bed liggen, totdat de wekker om kwart voor 7 af gaat. Alles ingepakt voordat we 7 uur naar beneden gaan voor het ontbijt. We blijken een van de eerste te zijn. Na het ontbijt pinnenDe lunch we nog even 100 SOL in de pinautomaat naast het hotel. Om kwart over 8 vertrekken we met de bus naar het vliegveld van Cuzco voor onze vlucht naar Puerto Maldonado. Het laatste hoogtepunt van onze reis door Peru. Uiteraard worden we door de rest van de groep uitbundig uitgezwaaid voor het hotel. Het is slechts een half uurtje rijden zodat we ruim op tijd op het vliegveld zijn. De koffers worden door kofferjongens (1 Sol per koffer) uit de bus naar het vliegveld gebracht. Nadat de koffers zijn ingecheckt nemen we afscheid van Mirjam. Aansluitend gaan we op zoek naar de balie waar we de vliegtuigtax moeten betalen.

Tien voor half 10 gaan we op weg naar de douane en controleposten. We mogen er gelukkig weer doorheen. Nog eventjes in het winkeltje gekeken naar T-shirt en lama’s. Voordat we in de rij gaan staan voor het vliegtuig. Terwijl we in de rij staan word een dame die achter mij staat niet goed en valt zo tegen de vlakte. Ze wil echter geen hulp en stapt gewoon in het vliegtuig. Ik zou toch niet graag naast haar zitten. Precies op tijd gaan we de lucht in en wel om half 11. Het wordt een korte vlucht want na 35 minuten landen we alweer op het kleine vliegveld van Puerto Maldonado. De temperatuur is inmiddels flink gestegen van een 15˚ C naar 30˚ C. We lopen van het vliegtuig naar de aankomst hal en wachten daar onze koffers op. Als iedereen alles heeft gaan we op zoek nar onze gids. Na even zoeken vinden we Gilbert met een lijstje met onze namen, dat moet dus goed zitten. We al onze spullen lopen we naar een busje. We moeten nog even wachten op een andere groep die ook met ons meegaat. Als we kompleet zijn rijden we in 5 minuten naar het kantoor waar we de koffers kunnen achterlaten. Uiteraard moet er nog het een en ander gehusseld worden, voordat we daadwerkelijk verder op pad kunnen. Tijdens de rit naar de opstapplaats van de boot krijgen we een mandje wat vol zit met heerlijke snacks (sterfruit jus, bananenchips en noten met suiker). Rond 1 uur arriveren we bij de boot. Het is een lang smalle boot waar we met zijn alle en de bagage in moeten. We krijgen ook allemaal een reddingsvest aan. Al vrij snel krijgen we onze bijzondere lunch geserveerd. Het is een soort nasi met kip die in een bananenblad zit verstopt. Het smaakt echt heerlijk en is ook nog eens goed warm. Het eet wel lastig want het blad wat dus als bord fungeert, is een beetje groot en wappert in de wind flink om hoog. Als we klaar zijn met eten mogen we ons 'bord' zo in het water smijten. Na ruim twee en half uur varen komen we bij de lodge 'Posada Amazonas' aan. We moeten eerst een flinke trap De kameromhoog en vervolgens wandelen we nog 15 minuten door de jungle op een grof grindpad naar de lodge. Op eens duikt er uit het niets een prachtig houten kampement op en staat er heerlijke limonade en een kleine snack voor ons klaar. We krijgen een korte uitleg van wat we allemaal gaan doen en worden vervolgens naar onze kamer gebracht. Het is een open kamer zonder ramen en deuren. Twee heerlijke boxsprings die zijn voorzien van een eigen klamboe. Ook de badkamer is lekker open maar we hebben een eigen douche en toilet.  

Om half 5 gaan we op pad voor ons eerste avontuur in de jungle. We gaan op weg naar de canopytoren waar vanaf we een prachtig uitzicht hebben over de enorme jungle. Onderweg zien en horen we diverse apen en vogels. Gilbert is een uitstekende gids en ziet van alles om aan ons te laten zien. Eenmaal bij de toren aangekomen is het al aardig schemerig aan het worden. We moeten even wachten tot de vorige groep naar beneden komt. We moeten flink wat trappen op, maar het uitzicht is prachtig en wat een weidsheid. Langzaam zien we hoe de zon ondergaat en de duisternis terrein wint. Na 2 uurtjes zijn we terug bij onze lodge waar we nog even een half uurtje kunnen relaxen voordat we gaan dineren. Het diner is in buffetvorm zodat ze zelf zoveel kan pakken als je wilt. Deze avond hebben we heerlijke lasagne. We zijn allemaal zo enthousiast dat we eigenlijk te snel zijn met opscheppen en dus de soep vergeten. Nouja dat eten we toch gewoon achterste voren. Het toetje is een heerlijk bakje rijstepap met kaneel en suiker. Na het diner krijgen we een korte uitleg voor de volgende dag. We maken het niet al te laat, want morgen vroeg op. Bovendien moeten we nog douchen en dat is wel handig om bij licht te doen. Om 9 uur gaan namelijk de lantaarns uit. De douche is koud maar wel lekker verfrissend. Onder de klamboe nog even snel de foto’s over gezet op de laptop, voordat we om 9 uur de kaarsjes uitblazen.


Home Travel photography Nature photography Links E-mail