Index Canadian Rockies

Verder met dag 2Dag 1: Amsterdam - Calgary

Maandag 20 Augustus 2007


Eindelijk is het dan zover! Vandaag begint onze vakantie. Heel vroeg in de ochtend  (5 voor 5) gaat de wekker al en ruim driekwartier later komt Jeroen me halen. Hij zet me, met koffers en al, af op het station van Nieuwland en brengt vervolgens de auto terug naar huis. Netjes op tijd is hij weer terug en stappen we in de trein van half 7 richting Rotterdam Centraal. Daar stappen we over op de intercity richting Schiphol, waar we driekwartier later netjes op tijd aankomen. We zoeken met behulp van de informatie monitoren bij welke balie we kunnen inchecken en lopen daar vervolgens heen. Het vliegtuigHet inchecken verloopt verder gelukkig voorspoedig. We lopen direct, met de boardingcard in de hand, richting de douane. Eenmaal aan de buurt vertelt de douanier ons dat we bij de verkeerde paspoortcontrole poort staan???? Na een klein rondje langs de winkels lopen we naar de gate D22 waar het vliegtuig al klaar staat. Bij de gate is het nog even wachten, maar dan kunnen we het vliegtuig in. We hebben een plaatsje bij het raam net voor de vleugel. Na een kleine vertraging van ongeveer 30 minuten starten de piloten om kwart over 10 eindelijk de motoren. Het vliegtuig stijgt snel en we zien vanuit het raam de huisjes steeds kleiner worden. Al snel komen de stewards langs voor wat drankjes. Tegen de tijd dat iedereen wat te drinken heeft gehad, beginnen we alweer te dalen voor de landing op Heathrow Airport (London).

Eenmaal geland op Heathrow Airport kunnen we gelijk de horloges een uur terug zetten vanwege het tijdsverschil. De koffers worden automatisch doorgestuurd naar onze vervolgvlucht, dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. Na de nodige inspecties en controles worden we met transferbussen naar Terminal 3 gebracht, vanwaar Air Canada vertrekt. Pas over ruim twee en half uur gaat onze vlucht naar Calgary. We lopen de winkeltjes dus maar af en gaan op zoek naar een restaurant om een hapje te eten. Bij 'Bakerstreet' vinden we wat broodsnacks en limonade voor maarliefst €8.60 (afzetters). De rest van de tijd vermaken we ons met het bekijken van mensen in de wachtruimte. Na een tijdje zien we op het informatiebord achter onze vlucht het gate nummer verschijnen. In zo'n tien minuten lopen we met onze handbagage naar gate 27 en niet veel later kunnen we aan boord van het vliegtuig van Air Canada. We zitten helemaal achterin het vliegtuig en hebben maarliefst drie stoelen tot onze beschikking. Kwart voor 1 gaan de trossen los en rijden we naar de startbaan, waar we nog evenMijn Koffer moeten wachten vanwege de drukte. Met vijfendertig minuten vertraging stijgen we op van Heathrow Airport. We zitten in een luxe vliegtuig (bouwjaar 2007) en beschikken allemaal over een privé tv met eigen programmering. Rond 3 uur krijgen we ons diner voorgeschoteld, wat bestaat uit heerlijke kip met broccoli, salade, aardappelspaghetti en een puddingtoetje. Na dit verrukkelijke maal kijken we samen naar de film ‘X-Men United’ tijdens de film krijgen we nog een heerlijk ijsje. Na de film vermaken we ons met wat spelletjes op de laptop en krijgen we nog een hartige snack. Het laatste stukje van de vlucht verloopt niet geheel vlekkeloos, zodat we blij zijn als we om 14:39 plaatselijke tijd op Canadese bodem landen. Zodra we het vliegtuig uit zijn, passeren we de douane, vissen we de koffers van de band en gaan we op zoek naar autoverhuurbedrijf Trifty voor onze huurauto. In eerste instantie staat er een veel te grote Toyota voor ons klaar. Bij nadere inspectie blijkt er ook nog eens een enorme scheur in de voorruit te zitten, zodat we besluiten hem te weigeren. De tweede auto, een Hyundai Accent, ziet er veel beschaafder uit en is bovendien heel.

Om 5 uur komen we bij het Westmount Bed & Breakfast aan waar onze host Judy ons in ontvangst neemt. Op onze kamer (in Afrikaanse stijl) ligt het welkomst pakket van Shelley al klaar. We besluiten om nog even een stukje te gaan wandelen. Via ‘Kensington Road’ lopen we richting downtown Calgary waarbij we onderweg de machtige Bow River oversteken. Nadat we even gemakkelijk bij de McDonald’s gegeten hebben, zijn we om acht uur weer terug bij de B&B. We nemen snel nog even een douche voor het slapen gaan en hopelijk zitten we dan snel in het 'Canada ritme'.


Home Travel photography Nature photography Links E-mail