Terug naar dag 9 Index Canadian Rockies

Verder met dag 11Dag 10: Jasper National Park

Woensdag 29 Augustus 2007

Het is weer vroeg ochtend voor ons, want om half 8 loopt de wekker af. Snel brengen we eerst even de vuile was weg, zodat die alvast kan draaien voordat we vertrekken. Jeroen gaat aansluitend even bellen voor de auto en ik zoek nog wat dingetjes uit voor de handwas. Vervolgens lopen we naar het restaurant voor het ontbijt. We kiezen beide weer voor het koude ontbijtbuffet, zodat we weer heerlijk kunnen kiezen voor een enorm bord yoghurt met müsli en vers fruit. Na het ontbijt halen we de was op, die inmiddels ook weer droog en schoon is. Tien uur vertrekken we richting de Valley of the Five Lakes, wat op slechts een kwartier rijden afstand van het hotel ligt. We blijken niet de eerste te zijn, want op de parkeerplaats staan al diverse Vally of the five Lakesauto geparkeerd. Het begin van de wandeling loopt door een dichtbeplant bos. Vervolgens moeten we een kreek oversteken, die door de bever wordt bewoond en zo ook de toepasselijke naam Beaver Creek heeft gekregen, middels een 3 planken breed bruggetje. Hier komen we een ontzettende nieuwsgierige chipmunk tegen die met ons meewandelt over de brug. Aan de overkant moeten we flink klimmen om in het Aspen bos te geraken. Hier liggen dan ook de 5 meren waarna het gebied vernoemd is. Als we het eerste meer in beeld krijgen is hij nog behoorlijk glad, maar al snel zien we de eerste rimpeltjes te voorschijn komen. Het pad vervolgens een rondje om de middelste 3 meertjes. Dit zijn ook de drie kleinste.

Rond 1 uur komen we weer bij de auto aan. Helaas zonder enig wild te hebben gespot. We hadden toch enige hoop gekoesterd om mooses (elanden) te zien, maar helaas. De lucht zit nog steeds potdicht, zodat we besluiten om wild-life seeing op Highway 16 vanuit de auto te doen. We gebruiken hierbij het boekje van Darwin Wiggett en volgen zijn aanwijzingen op. Onze eerste stop lag 4,3 km vanaf de Maligne Road Junction. Op deze plek zouden we een prachtig uitzicht hebben over de Colin Range en de Athabasca River, maar nog voor de parkeerplaats zien we ineens een coyote vlak langs de weg staan. We keren de wagen en rijden terug naar de plek, maar je begrijpt het al….weg! Een klein beetje teleurgesteld keren we weer en rijden we naar de parkeerplaats, maar opeens zien we er nog eentje. Vanuit de auto schieten we vlug een heleboel foto’s voordat ook deze de benen neemt. We parkeren de auto op de parkeerplaats en lopen ongeveer 50 meter terug langs de highway voor de Reflecting Pond van Darwin. Terwijl we hier op ons Talbot Lakegemak de spiegeling van de Colin Range in de pond staan te fotograferen, zien we ineens weer een coyote aan de overkant van de pond. Hij houdt ons nauwlettend in de gaten en volgt al onze bewegingen. Langs de oever van de pond komt hij steeds een stukje dichterbij, totdat hij ineens de bossen induikt en verdwijnt. We keren om en lopen langzaam terug naar de auto.

De volgende stop ligt op 6.7 km vanaf de Junction en heet Palisade Picnic Point. Hier is een hele korte wandeling langs een viertal informatie borden. Na het tweede bord volgen we een heel smal paadje richting de Athabasca Rivier. In de bedding staat het vol met diverse pootafdrukken van zowel kleine als grote dieren. We kijken reikhalzend om ons heen, maar beseffen dat we eigenlijk op de verkeerde tijd hier staan. We lopen terug en bekijken nog vlug de twee overige informatie borden. We rijden verder over Highway 16 tot de afslag Miette Hot Springs. Hier keren we de auto en rijden we terug richting Talbot Lake. Bij de picknick area van Talbot Lake parkeren we de auto voor een aantal prachtige reflectie foto’s van het meer en de omliggende bergen. Het begint langzaam schemerig te worden, zodat de wind mooi gaat liggen. Helaas is het te bewolkt voor een mooie zonsondergang, dus de mooie luchten blijven weg. Inmiddels hebben we aardig trek gekregen, zodat we terug naar Jasper Town rijden. We hebben geen zin om te zoeken en strijken weer lekker bij L & W Family restaurant neer. We bestellen beide een kippensoepje vooraf en als hoofdgerecht de heerlijke donair/creek homemade cabbage rolls. Binnen het uur staan we heerlijk gevuld weer buiten. We rijden terug naar Beckers’ Chalet. De met de hand gewassen was is nog steeds drijfnat en niet schoon, zodat we besluiten om hem in de wasautomaat te gooien. We moeten even wachten, want alle machines zijn bezet. Terwijl de was draait, maken we een wandelingetje over het terrein en zien we diverse squirrels wegschieten. Na ongeveer driekwartier zijn we terug bij het washok en is onze was schoon. Vervolgens gooien we het in een van de drogers. Makkelijk hoor! We lopen terug naar onze huisje, waar we een heerlijke douche en wat fotootjes bekijken. Na een uurtje is ook deze was weer lekker schoon en fris en is het tijd voor een tukkie.


Home Travel photography Nature photography Links E-mail