Terug naar dag 1 Index Canadian Rockies

Verder met dag 2Dag 2:  Calgary

Dinsdag 21 Augustus 2007


Na een uitstekende nacht, met slechts één onrustig moment, worden we om half 7 wakker. Een kleine anderhalf uur later gaan we naar beneden voor het ontbijt. Judy heeft een heus feestmaal klaargemaakt waar Jeroen nogal moeite mee heeft wat betreft de hoeveelheid. We ontbijten samen met Uitzicht vanaf de Calgary TowerSusanna uit Spanje. Zij gaat het komende jaar lesgeven op een van de scholen in Calgary. Ze logeert tijdelijk bij Judy totdat ze een huis heeft gevonden.

Na het ontbijt vertrekken we richting de 190,8m hoge Calgary Tower voor een weids uitzicht over de stad. De wolkenkrabbers doemen vlak voor onze neus op. Ze staan in een relatief klein gebied wat Downtown Calgary wordt genoemd. De rest van de stad bestaat voornamelijk uit laagbouw en spreid zich uit over de omliggende heuvels. Als we vanaf de toren goed naar het westen kijken zien we de Rocky Mountains opdoemen, onze bestemming voor morgen. Vanaf de toren lopen we naar de Olympic Plaza in slechts 5 minuten. Op dit plein werden de winnaars van de Olympische Winterspelen van 1988 gehuldigd. Tussen de rij zuilen bevinden zich stenen met de namen van de winnaars. Tegenwoordig is het een soort recreatie parkje waar mensen lekker kunnen ontspannen. Vanaf het plein bellen we even naar huis om het thuisfront gerust te stellen dat alles oké is. Vervolgens pikken we een terrasje en drinken we een frisse ijsthee bij 'Unicorn'. Op de bovenste etage van het Toronto Dominion Square vinden we de Devonian Gardens. Deze groene oase omvat plassen, watervallen en duizend verschillende soorten planten, bloemen en bomen. Het is er heerlijk vertoeven en we lopen een rondje door deze wonderlijke tuin. Eenmaal buiten gaan we op zoek naar wat fotogenieke plekjes van de stad en lopen tegelijker tijd richting de camera winkel ‘Saneal’ voor een Cokin P120 Gradual G1 filter.

Inglewood Bird SanctuaryInmiddels zijn we het geslenter in de stad beu en gaan we op zoek naar het Inglewood Bird Sanctuary. We moeten een stukje richting het oosten rijden. Al snel hebben we het gevonden en parkeren we de auto. Het ziet er heel anders uit dan wat er in het boekje staat. Het is een vrij kaal en in het midden ligt slechts een klein meertje. Er is ook een uitkijkpunt vanwaar we het gebied kunnen overzien. Vanaf hier lopen we naar het meertje, maar al gauw zijn we het spoor bijster. Een beetje teleurgesteld lopen we terug naar de auto. We besluiten om nog een stukje verder te rijden en ja hoor, 50 meter verder vinden we het ‘echte’ Inglewood Bird Sanctuary. Het andere gebied bleek de Inglewood Wildlands te zijn, oeps verkeerd gelezen. In het parkje zijn een paar korte wandelroutes die door het bos en langs de Bow River lopen. Tijdens het wandelen, zien we ons eerste wild, twee muildierhertjes liggen verstopt tussen de bosjes. Ze hebben ons ook in de gaten en verliezen ons geen moment uit het oog. In de Bow River zien we op wat drooggevallen stukken honderden meeuwen. Ze zoeken zeer waarschijnlijk een plekje voor de nacht. In de lucht zien we ook een stelletje roofvogels op zoek naar voedsel. Terug bij de auto zien we onze eerste Gopher van deze vakantie!

Vanaf de Bird Sanctuary rijden we naar het uitkijkpunt aan de rand van Salisbury Street en net boven het Stampede Park. Vanaf deze heuvel hebben we een prachtig zicht op de Saddledome en de skyline van Calgary. Het volgende uitkijkpunt ligt op Crescent Road boven de oever van de Bow River. Ook hiervandaan hebben we een prachtig uitzicht op de skyline van Calgary. We zien hoe de ondergaande zon wordt terug gekaatst in de glazen wolkenkrabbers. We laten de auto hier staan en lopen via de houten trap naar beneden. Op deze trap oefenen sporters hun uithoudingsvermogen door de trap een aantal keren op en af te rennen. Via Prince’s Island lopen we naar de 'Old Spaghetti Factory' voor ons diner. Het eten is hier verrukkelijk, dat weten we nog van vorig jaar, opvallend is wel dat ze hier altijd zo'n vreselijke haast hebben. Ook nu worden we in raptempo voorzien van stokbrood, soep, lasagne en de rekening. Binnen het uur staan we weer buiten. We lopen terug naar de auto en rijden vervolgens onze B & B voor de nacht.


Home Travel photography Nature photography Links E-mail