Home IJsland
Verder naar dag 2


Dag 1: Amsterdam - Reykjavik

Donderdag 9 Juni 2005


De wekker liep om 7 uur af, maar uiteraard was ik al ruim voor de wekker wakker. Eindelijk was het zover, de vakantie was begonnen. Nog even snel gedoucht en ontbeten, voordat Jeroen me om 9 uur kwam ophalen. We reden direct even naar het station om de treinkaartjes te kopen. Thuis bij Jeroen moesten er nog een aantal huishoudelijke karweitjes gedaan worden, voordat we eindelijk echt konden vertrekken. Iets over 10 vertrokken we al lopend richting het station van Nieuwland. Ondanks dat het eigenlijk maar een klein stukje lopen was, leverde het gesjouw met de koffer me toch Schipholeen aantal blaren op. Precies op tijd arriveerde de trein op het station. Na een kleine 15 minuten kwamen we al op Rotterdam Centraal aan, waar we de internationale trein naar Schiphol namen. De rit ging voorspoedig, zodat we ruim op tijd op Schiphol aankwamen. Uiteraard besloten we om direct in te checken, zodat we niet meer met de koffers hoefden te sjouwen. Dat was overigens maar goed ook, want er stond een gigantische rij bij onze incheckbalie 7. Er waren helaas maar 2 loketten open zodat het niet erg voorspoedig verliep, maar we hadden gelukkig aardig wat tijd gespaard met de treinreis. Na ruim 40 minuten in de rij gestaan te hebben, waren we eindelijk aan de beurt. Bij de controle poortjes gingen zoals gewoonlijk de alarmbellen bij mij weer af. Dit keer werd ik echt grondig gefouilleerd van top tot teen. Jeroen stond zich rot te lachen bij de tassen. Leuk hoor! We moesten pas om 13:22 instappen, zodat we nog 2 uur de tijd hadden om rond te struinen. We besloten eerst even te kijken waar onze gate lag. Volgens mij hadden we de verste gate die je op Schiphol kon hebben, want we deden er ruim een half uur over om te komen. We besloten dan ook om niet meer terug te gaan. Vanaf de wachtruimte hadden we een prachtig uitzicht op de landingsbaan en zagen we verschillende vliegtuigen landen. We vlogen met een klein vliegtuig van Iceland Air, waar we een mooi plekje bij het raam hadden bemachtigd. We hadden een heerlijk rustige vlucht, zodat we lekker konden genieten van de lunch. We kregen een heerlijke pannenkoek gevuld met (naar mijn idee) spinazie daarnaast een heerlijk warm broodje en als toetje een lekkere minitwix.

Om 15:15(plaatselijke tijd) arriveerden we op het vliegveld van Keflavik. Aangezien we uit een sjengeland kwamen, hoefden we niet door de douane en konden we meteen onze koffers halen. We moesten heel even wachten, maar al gauw kwamen de eerste koffers op de band voorbij. Nadat we alles weer hadden, gingen we op zoek naar een pinautomaat, waar we 10.000 ISK per persoon opnamen. Vervolgens gingen we op zoek naar de Avis balie voor onze huurauto. We kregen een mooie ruime Nissan Almera, waar de koffers gelukkig gemakkelijk in de kofferbak pasten. Jeroen mocht de eerste paar meters op IJslandse bodem rijden. We besloten om direct even bij Blue Lagoon langs te gaan, aangezien we zo dicht in de beurt waren. De eerste indruk van IJsland was bijzonder. Al het land langs de weg bestond uit gestolde lava, waardoor er een soort maanlandschap was ontstaan. Al gauw zagen we Blue Lagoon liggen. Eigenlijk kon je het niet missen, want het prachtige Blue Lagoon melkachtige blauwe water stak sterk af tegen de grauwe lavarotsen. We liepen een rondje over het terrein en besloten om het echte bezoek op de terugweg te doen, zodat we nu op ons gemak naar het hotel konden rijden. Het was een bijzondere weg, waarbij we gefascineerd naar de verschillende lavacreaties om ons heen keken. Jeroen moest goed zijn best doen om niet van de weg af te dwalen. Gelukkig was het een rechte brede weg, waar het ontzettend stil was. Na ruim een uurtje rijden, zagen we Reykjavik in de verte al liggen. Het was een ruim opgezette stad, zoals wij het in Nederland niet kennen. Rond 6 uur arriveerden we in de buurt van ons hotel, maar het kostte nog wat moeite om het hotel echt te vinden. We parkeerden de auto en gingen al lopend verder op zoek. Met hulp van 2 IJslandse meisjes vonden we het uiteindelijk. Het was een overwegend groen gebouw wat verborgen lag achter een ander groot gebouw. Nadat we incheckt waren, gingen we de auto halen die we ietsje verderop hadden geparkeerd. Terug bij het hotel brachten we onze spullen naar de kamer (218).

Rond 7 uur gingen we dineren in 'Potturinn og Pannan'. Een restaurant, waarvan we van de receptioniste van het hotel een kortingsbonnetje hadden gekregen. Vol spanning bestudeerden we de menu kaart, maar al gauw bleek dat er genoeg te bestellen was. Ik koos voor heerlijke kiptortilla’s en Jeroen koos het lamsvlees met gepofte aardappel. Vooraf mochten we nog een soepje of een salade nemen, want dat zat bij de prijs inbegrepen. We kozen beide voor een bloemkoolsoepje en een lekker bordje met verse groente. Uiteraard was er na al dit heerlijks geen plekje meer voor een toetje en besloten we nog een kleine wandeling door de stad te maken. De wandeling duurde niet echt lang, want het was best koud en bovendien waren we aardig moe van het gereis. Rond 9 uur waren we terug in het hotel en doken we onder de douche. Als laatste maakten we nog een plan voor de volgende dag en werkte ik mijn dagboek bij. Om kwart voor 10 gingen we slapen ondanks dat het buiten nog hartstikke licht was.Home Travel photography Nature photography Links E-mail